AR applikáció könyvekkel és képekkel

Mit is jelent az AR?

Az AR az angol augmented reality rövidítése, jelentése: kiterjesztett valóság.

A kiterjesztett valóság a valódi világ és a virtuális tér összekapcsolásából jön létre. Sokkal bonyolultabb technika, mint a VR (virtual reality), hiszen itt nem csak egy elképzelt teret kell elkészíteni, hanem a technológiának a valódi környezetben kell virtuális élményt nyújtania.

Az izgalmas applikáció androidos és iOS készülékeken is működik.

Letöltés:


Az alkalmazáshoz tartozó könyvek megrendelhetők a hvgkonyvek.hu oldalon:

Hogyan használd az alkalmazást?

Nyisd fel a könyvet, és indítsd el az alkalmazást! Válaszd a „Könyvek” menüt, és nyisd meg a kezedben lévő könyvhöz tartozó menüpontot az alkalmazáson belül. A 3D-s tartalmakhoz nyomd meg a „Lássuk!” gombot, majd irányítsd a telefonod kameráját az állatokat ábrázoló oldalra! Nézd, ahogy a könyv lapjai életre kelnek!

Mi van még az alkalmazásban? Kövesd az alábbi lépéseket, és derítsd ki!

 

Mi található a galériában?

Kattints a nagyítóra, nézd meg az állatokat, és tudj meg róluk többet! Töltsd le és nyomtasd ki a képeket, majd az AR gombra kattintva keltsd életre a lapokat!

Mi található a tanösvényen, és hogyan tudom használni?

A tanösvény azoknak nyújt segítséget, akik az alkalmazást könyv nélkül szeretnék használni. Menj a farkaskolyokkepzo.hu/app/tanosveny weboldalra, töltsd le a galériából a markert! A letöltött tartalmakat nyomtasd ki, indítsd el az alkalmazást, menj a Tanösvény menüpontban a „Lássuk!” gombra! Irányítsd a telefonod kameráját a kinyomtatott lapokra, és válaszold meg az összes kérdést, hogy végigmenj a tanösvényen.

Mi található a tanteremben?

Nézd meg Magyarország tájait és a rájuk jellemző állat- és növényfajokat látványos 3D-s posztereinken! Menj a farkaskolyokkepzo.hu/app/tanterem weboldalra, és töltsd le a galériából a posztereket! A letöltött tartalmakat nyomtasd ki, indítsd el az alkalmazást, és menj a „Tanterem” menüpontban a „Lássuk!” gombra! Irányítsd a telefonod kameráját a kinyomtatott lapokra, és nézd meg a 3D-s tartalmat! A posztereket, amelyeket meg is vásárolhatsz a farkaskolykok.com oldalról, NikonOne készítette.

Rendszerkövetelmények

● iPhone esetében: iPhone 5, valamint iOS 8 (kijelzőméret min. 3,5”, felbontás min. 640 x 960 pixel)

● Android esetében: Android 4.2.2. és min. 1 GB RAM (kijelzőméret 4,3”, felbontás min. 540 x 960 pixel)

 

Madárhatározó applikáció

Az MME és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület közös munkájaként létrejött határozó azoknak készült, akik kezdő madarászként egy mindig kéznél lévő határozó segítségével még egyszerűbben szeretnék megtudni, milyen madarat láttak a kertben, a parkban, az etetőn vagy az itatón. Magyarország első mobiltelefonos madárhatározó applikációja az alábbi funkciókkal rendelkezik:

http://www.mme.hu/madarhatarozo-mobiltelefonos-alkalmazas

Hüllő- és kétéltű-határozó applikáció

A határozó azoknak készült, akik kezdőként tudni szeretnék, hogy milyen kétéltűt vagy hüllőt láttak a kertben, a vízparton vagy az erdőben. A határozást megkönnyíti, hogy az alkalmazás akár már egy kiválasztott határozójegy alapján megmutatja a lehetséges fajokat, de további szűkítésre is van mód, például alakjuk, színük és a megfigyelt élőhely alapján.

Az egyes fajok adatlapján a rövid fajleírás mellett a latin és angol név, a rendszertani besorolás és a természetvédelmi érték is megjelenik, a békák hangját pedig meg is hallgathatjuk.

Ha nem határozni szeretnénk, csak a fajokkal ismerkedni, erre a Lexikon funkció ad lehetőséget, amely az alkalmazásban található fajokat tartalmazza. Tudásunkat a Játék funkcióval tehetjük próbára.

http://www.mme.hu/keteltu-es-hullohatarozo-mobiltelefonos-alkalmazas